NA KORAK DO ELITE

"Zmajice" uoči Bjelorusije: Želimo pobjedu, sve je u našim rukama

Za uspjeh su ključni timska igra i timski duh, te borbenost i disciplina, koju smo imali, rekla je Hurem

Hurem, Kršo i Hasanbegović: Prošli meč je iza nas. N/FSBiH

E. Ć.

4.12.2023

U trening centru N/FSBiH u Zenici danas je održana press konferencija ženske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice UEFA Lige nacija s Bjelorusijom.

Selektorka Samira Hurem očekuje da ekipa na domaćem terenu ostvari pobjedu, bez obzira na neigranje Milene Nikolić. 

- Za uspjeh je ključna timska igra i timski duh te borbenost i disciplina, koju smo imali - istakla je Hurem, te dodala:

- Žao mi je što u Sloveniji nismo ostvarili svoj cilj koji smo i zacrtali, jer smo svo vrijeme dobro igrali. 

Očigledno da nam je taj pritisak, kako zadržati prvu poziciju, napravio problem i da je to odraz lošeg izdanja. Nije bilo isto kao u prethodnim utakmicama.

Iskusna bh. reprezentativka Amela Kršo bit će sutra jedna od uzdanica našeg tima u duelu protiv Bjelorusije.

Govoreći na press konferenciji Kršo je istakla da je ekipa fokusirana na sebe i na svoju igru te da samo timskim duhom možemo osvojiti bodove. 

- Za ovu podmlađenu ekipu mnogo znači podrška publike kao i pojačan interes medija.

Sve je u našim rukama. Naravno, sve zavisi od nas, kako ćemo sutra izaći na teren tako ćemo i odigrati utakmicu. 

Smatram da treba da izađemo kao jedan tim, da izađemo sportski agresivno i, naravno, idemo po svoj cilj, odnosno po tri boda i da pređemo na prvu poziciju - naglasila je Kršo.

Bh. tim će predvoditi kapitenka Melisa Hasanbegović, koja je u izjavama za medije, između ostalog, rekla da je prethodni meč protiv Slovenije arhiviran, te da je ekipa spremna za Bjelorusiju.

- Slovenija je nekako iza nas, ali uradili smo neke analize i vidjeli gdje smo griješili. Spremni smo da to ispravimo već protiv Bjelorusije. Smatram da će biti teška utakmica, ne bih, apsolutno, da potcjenjujem Bjelorusiju. 

Vidjeli smo šta mogu protiv jakih i boljih protivnika nego što su one, ali, opet, sve je na nama i ako budemo na našem nivou, smatram da ćemo dobiti te bodove koji nam trebaju - rekla je Hasanbegović.

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Bjelorusija igra se u Zenici na Bilinom polju sa početkom od 18:00 sati.

U slučaju pobjede, bh. fudbalerke mogu izboriti direktan plasman u A diviziju Lige nacija. Inače, u istom terminu se igra drugi duel naše grupe između Češke i Slovenije.

Češka je trenutno lider grupe s deset bodova, BiH ima osam, Slovenija šest, dok je Bjelorusija na začelju tabele s dva boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.