ŠOK ZA NAVIJAČE DINAMA

"Bad Blue Boysi" ostaju u grčkim zatvorima još najmanje šest mjeseci

Advokat navijača je kazao da za 60 od ukupno 90 navijača koje zastupa ne postoje dokazi na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru

Privedeni navijači dolaze u atinski sud. Pixsell / Matija Habljak

N. H.

5.12.2023

Navijači zagrebačkog Dinama ostat će u grčkim zatvorima još najmanje pola godine, piše "Večernji list".

U ponedjeljak se pojavila prva grupa od 38 navijača, koji su dali izjavu pred sudom u Atini. 

- Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu - rekao je advokat.

Pozivajući se na advokate, "Večernji list" navodi da će do tada proći barem polovina roka od 18 mjeseci koliko istraga može maksimalno trajati. 

Podsjetimo, ukupno 102 navijača zagrebačkog kluba se nalaze u 14 različitih grčkih zatvora zbog nereda izazvanih 7. augusta u glavnom gradu Grčke, u kojima je život izgubio navijač AEK-a Mihalis Kacuris (Michalis Katsouris).

Grčki advokat većine navijača je rekao nakon završetka ispitavanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupno 90, koliko ih zastupa, ne postoje nikakvi materijalni dokazi ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru. 

Nezvanično pišu da bi čitanje žalbi moglo potrajati 15-ak dana, a pred sudiju danas izašla su još 44 pripadnika "Bad Blue Boysa", dok će preostali svoje iskaze dati u srijedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.