ARGENTINSKA SUPERZVIJEZDA

Lionel Mesi izabran za sportistu godine u izboru magazina "TIME"

U avgustu je 36-godišnji Mesi predvodio Inter Majami do trijumfa u Liga kupu Sjeverne Amerike, što je bila prva titula američkog kluba u historiji

Lionel Mesi. AP

Anadolija

5.12.2023

Argentinska superzvijezda Intera Majamija Lionel Mesi (Messi) proglašen je za sportistu godine po izboru američkog časopisa "TIME2, javlja Anadolu.

Magazin je na društvenoj mreži X saopćio da je ovogodišnji laureat nagrade za sportistu godine Mesi koji je u julu stigao iz francuskog PSG-a u Inter Miami i za kratko vrijeme osvojio simpatije navijača američke MLS lige.

Ranije su ovu nagradu magazina “TIME“ osvajali atletičar Simone Biles (gimnastika), Lebron Džejms (LeBron James, košarka), te ženska fudbalska reprezentacija SAD, kao i Aaron Džadž (Judge, bejzbol).

U avgustu je 36-godišnji Mesi predvodio Inter Majami do trijumfa u Liga kupu Sjeverne Amerike, što je bila prva titula američkog kluba u historiji. Postigao je deset golova u sedam utakmica Liga kupa.

U oktobru je Mesi osvojio rekordnu osmu Zlatnu loptu nakon što je predvodio Argentinu do titule na Svjetskom prvenstvu 2022. To je bila prva pobjeda Argentine na Svjetskom prvenstvu od 1986. godine.

Tokom bogate fudbalske karijere, Mesi je osvojio 44 trofeja, uključujući Kup Amerike 2021. i Svjetsko prvenstvo 2022. sa Argentinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.