VERBALNI SUKOB

Gvardiola se narugao Karageru: Odgovor Liverpulove legende je hit

Pep je komentarisao koliko je teško osvojiti četiri titule zaredom, a u tom trenutku je osjetio potrebu da isprovocira legendarnog defanzivca

Gvardiola i Karager. AP

H. J. I.

6.12.2023

Mančester siti ove sezone nije dominantan kao prošlih godina. Očekivalo se da ekipa Pepa Gvardiole (Guardiola) ove sezone uvjerljivo osvoji titulu prvaka i uradi nešto što nije niko – osvoji četiri puta zaredom titulu prvaka Engleske.

Međutim, poslije remija u derbiju s Totenhemom (3:3), te nakon pobjede Arsenala protiv Lutona (4:3), „Topnici“ im bježe šest bodova.

To su komentarisali bivši igrači i sada analitičari Džejmi Karager (Jamie Carragher), Geri Nevil (Garry Neville) i Mika Ričards (Micah Richards).

Gvardioli se nije to svidjelo, pa im je odgovorio.

- Pa, oni znaju kako je to teško. Tačnije, nemoguće, jer se to nikada nije dogodilo. Nevil to nije uspio iako je igrao za najjači Mančester junajted ikad, Ričards je u Sitiju osvojio naslov, ali sigurno ne četiri puta zaredom. I onda Karager. Komentira naše navodno posrtanje, a u dugom stažu u Liverpulu nijednom nije uspio osvojiti englesku titulu – kazao je Gvardiola.

Iako je odgovor španskog stručnjaka hit, Karager ga je uspio nadmašiti i „poklopiti“.

- Mislim da bih imao barem jednu titulu da je Liverpul u vlasništvu države te da je poslovao tako da je Premier liga protiv nas podigla 115 prijava. Samo da dodam: ja sam nakon utakmice s Totenhemom hvalio Pepovu ekipu – kazao je Karager.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.