PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo se mučilo, a onda potopilo GOŠK

Uspjeli su probiti bedem gostiju iz Gabele, koji su se sjajno branili tokom većeg dijela susreta, ali i prijetili s druge strane

Detalj sa utakmice na Koševu. FK Sarajevo

N. H.

9.12.2023

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ ekipu GOŠK-a u susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0.

Bordo tim je u ovom susretu tražio nova tri boda nakon što su u prošlom kolu poraženi od Veleža (0:1), što im je i pošlo za rukom.

Ipak, prvi su zaprijetili gosti iz Gabele. Šero je šutirao, ali je golman Rogić spasio Sarajevo. Nakon toga je Sarajevo prijetilo i bilo mnogo opasniji rival, a najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je lijevi bek Bordo tima Slaviša Radović kada je šutirao iskosa s lijeve strane, ali lopta odlazi tik pored gola.

Ključni trenutak desio se u 63. minuti. Nemanja Anđušić je šutirao glavom nakon slobodnog udarca, golman Bobić to brani, ali se ofanzivcu Sarajeva lopta odbija na nogu i on ju zakucava pod prečku. 

Kao da je tim golom Sarajevo proigralo, pa su 15 minuta kasnije došli i do drugog gola. Strijelac je bio brazilski napadač Renan Oliveira, koji je rutinski realizirao sjajnu asistenciju Hasića.

Potop je dovršio Hamza Čataković u 84. minuti susreta. 

Sarajevo je ovom pobjedom preskočilo Zrinjski i Velež na drugoj poziciji sa 33 osvojena boda, dok je GOŠK i dalje 9. sa 17 bodova, što je samo dva više od Igmana koji je prvi ispod crte.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.