TRENER MANČESTER SITIJA

Gvardiola u najavi meča u Beogradu pričao o legendarnom Bosnašu: Imam lijepa sjećanja na njega

Sada više nisam sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, hoću da mu poželim sreću, rekao je španski stručnjak

Gvardiola i Pešić. Platforma X

E. Ć.

12.12.2023

Fudbaleri Mančester sitija sutra će gostovati Crvenoj zvezdi u okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka, a danas je u Beogradu održana konferencija za medije.

Trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) je dobio zanimljivo pitanje o Svetislavu Pešiću, bivšem košarkašu i treneru sarajevske Bosne, a sada selektoru Srbije.

- Nevjerovatno je kako je Pešić još prisutan sa svojom energijom. On je dao prvi trofej Barceloni u košarci, imam jako lijepa sjećanja na njega, i dalje smo bili u kontaktu u Minhenu, kada je on trenirao, sada više nisam sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, hoću da mu poželim sreću, njemu, sinu u Minhenu, znam da je ostvario veliki uspjeh na Mundobasketu, gledao sam njegove utakmice u polufinalu.

Dosta je ostario, ali ima energiju, viče na igrače, vrši pritisak, on je nevjerovatna legenda. Bio je uspješan u nacionalnom timu, bio je sjajan - rekao je Gvardiola o Svetislavu Pešiću, prenosi Telegraf.

Podsjetimo, Pep Gvardiola je bio trener Bajerna u periodu od 2013. do 2016., dok je Pešić proveo godinu više u Minhenu, s obzirom na to da je košarkaški tim Bavaraca preuzeo 2012. godine.

Pešić je trenersku karijeru započeo u sarajevskoj Bosni sa kojom je kao igrač bio prvak Evrope 1979. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.