NAVIJAČI LEGIJE

Zloglasni huligani se narugali kazni UEFA-e: "Psi laju, karavane prolaze"

Prije utakmice preko cijele tribine prikazali su čovjeka koji čita novine, na čijoj naslovnici piše "Vrijeme je da Legiju izbacimo iz Evrope"

Zloglasni huligani se narugali kazni UEFA-e. Platforma X

H. J. I.

15.12.2023

Navijači Legije iz Varšave poznati su po dvije stvari: huliganskom divljanju i spektakularnim koreografijama. Prilikom zadnje dvije euvopske utakmice pokazali su i jedno i drugo. Na gostovanju kod Aston Vile u petom kolu Konferencijske lige radili su takav haos da je UEFA kaznila Legiju sa 100 hiljada eura i zabranom gostovanja njenih navijača u pet idućih evropskih utakmica. 

Osim toga, Legija je kao recidivist dobila upozorenje da će idući sličan incident rezultirati njenim izbacivanjem iz Evrope. Navijači Legije odgovorili su na ovo u zadnjem kolu grupe, u kojoj je u Varšavi gostovao AZ.

Prije utakmice preko cijele tribine prikazali su čovjeka koji čita novine, na čijoj naslovnici piše "Vrijeme je da Legiju izbacimo iz Evrope." Ispod ove koreografije razvukli su veliki transparent s natpisom "Psi laju, karavane prolaze" te sve to uokvirili desecima zapaljenih i, naravno, zabranjenih bengalki. Legia je pobijedila AZ (2:0) te grupu prošla kao drugoplasirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.