PREDSJEDNIK N/FSBIH

Vico Zeljković za "Avaz" o izjavi Mehe Kodre: Nebulozne priče, nemam svoje igrače

Rekao sam o toj temi nekoliko puta sve, nemam svoje igrače niti sam ikom išta ikada tražio oko toga, niti ću ikada, rekao je Zeljković

Zeljković: Želim sreću Kodri. Avaz

19.12.2023

Nakon što je bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Meho Kodro izjavio za španske medije kako je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković vršio pritisak na njega, prvi čovjek bh. fudbala je reagovao na te navode za "Avaz".

Zeljković nam se javio na putu za Saudijsku Arabiju i rekao kako su to nebulozne priče.

- Ne može da se pomiri s tim da nije selektor. Rekao sam o toj temi nekoliko puta sve, nemam svoje igrače niti sam ikom išta ikada tražio oko toga, niti ću ikada. 

Želim mu sreću  u izboru nove sredine kad je pronađe i želim mu sve najbolje za nadolazeće praznike - rekao je Zeljković za portal "Avaza".

Podsjetimo, Kodro je za španske medije rekao kako su mu u drugom mandatu, baš kao i 2008. godine, predsjednici Saveza "kreirali" spisak.

- Nakon 15 godina sam se vratio i ponovo razgovarao s predstavnicima Saveza. Mislio sam da su se stvari u BiH promijenile, da su svi ti problemi nestali. 

No, kada sam slao prve pozive, rekli su mi da je predsjednik (Vico Zeljković, predsjednik N/FSBiH) rekao da moram uključiti nekoliko njegovih igrača, od kojih jedan gotovo nije igrao zadnjih godina - rekao je, između ostalog, Kodro za španski "Jot Down Sport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.