BIO JE HEROJ

Sjećate li se "najveće prevare" prošlog projekta Superlige: Murinjo u centru pažnje, svi su mislili samo jedno

Pod pritiskom navijača i sankcija UEFA-e i FIFA-e projekt iz aprila 2021. godine je propao

Murinjo: Nije dobio otkaz zbog Superlige. AP / Platforma X

21.12.2023

Projekt Superlige ponovo je aktuelan nakon što je danas Evropski sud pravde presudio u njegovu korist protiv FIFA-e i UEFA-e.

Evropski sud pravde presudio je da su FIFA i UEFA djelovale protiv zakona kad su zabranile održavanje Superlige, što znači da je otvoren put za osnivanje novog evropskog takmičenja.

Bombastična vijest

Prisjetili smo se "najveće prevare" Superlige, projekta koji je prvobitno pokrenut u aprilu 2021. godine, ali je pod pritiskom navijača i sankcija UEFA-e i FIFA-e projekt propao.

Nedugo nakon što je pokrenut projekt, stigla je bombastična vijest s Otoka da je čuveni portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) dobio otkaz u Totenhemu.

Po potvrdi otkaza pojavili su se informacije da je "Posebni" dobio otkaz jer je odbio da vodi trening ekipe koja je pristala igrati Superligu.

Sipali su se hvalospjevi na račun Portugalca, navodeći da je to bio njegov vid pobune protiv takmičenja protiv kojeg su bili svi navijači. 

Potpuna laž

Ipak, ta vijest se ispostavila potpuno lažnom. Isključivi razlog za otkaz su užasni rezultati Totenhema, što su tada potvrdili brojni renomirani novinari, među kojima i Fabricio Romano (Fabrizio).

- Murinjov otkaz nije povezan sa Superligom i nikada nije odbio da vodi trening. Otkaz je dobio zbog rezultata i ničega drugog - napisao je tada Romano.

Tako je Žoze Murinjo samo kratko bio heroj i u očima onih koji ga nikada nisu ni voljeli. Ipak, sve je bilo laž, a priča o Murinjovom otkazu zbog Superlige je "najveća prevara" ovog takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.