SPORTSKI KOMENTATOR

Bogdanović kritikovao napadača Zvezde: Fenerbahče je uzeo Džeku u 37. godini ispred njega

Bogdanović se okomio i na gabonskog veznjaka Kangu

Rade Bogdanović. Screenshot / YouTube

N. H.

22.12.2023

Poznati sportski televizijski komentator i nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara Rade Bogdanović govorio je o derbiju između Partizana i Zvezde, a komentarišući tu utakmicu spomenuo je i Edina Džeku. 

- Osim borbenosti, derbi nije bio gledljiv. Ni jedni ni drugi nemaju kvalitet. Razumijem Partizan i trenera Igora Duljaja koji nije dobro prošao pripreme s ekipom. Partizan je loše organizovan. Duljaj je veoma dobar i perspektivan trener, samo što je usamljen. Sam priča i sam se bori, niko nije iza njega - kazao je Bogdanović.

U nastavku se okomio na napadača Zvezde, Šerifa Endiajea (Cherif Ndiaye), kojeg je Zvezda dovela iz Adana Demirspora u transferu vrijednom 4 miliona eura.

- Koliko su samo novca ulupali i pogrešnih igrača kupili. Da ih je neko platio da kupe pogrešne, ne bi to uspjeli. Kupili su Šerifa koji je u Turskoj igrao nogomet pred očima Fenerbahčea, Bešiktaša i Galatasaraya. Oni u njemu nisu vidjeli kvalitetu. Fener je uzeo Džeku u 37. godini ispred njega. Volio bih da mi neko kaže ko ga je predložio i doveo u Zvezdu. Oni se pate. Njihov način kupovine mi je veoma čudan - rekao je Bogdanović. 

Na tapeti se našao i gabonski veznjak Kanga, koji je 2016. godine stigao u redove "crveno-bijelih", ali čije se godine dovode u pitanje. 

- Imate Kangu, dokazanog da se rodio četiri godine nakon smrti rođene majke, i onda mu Crvena zvezda u 36. godini daje novi trogodišnji ugovor. Objasnite nam u čemu je fora? - pitao se Bogdanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.