MEČ SA SALERNITANOM

Ibrahimovića provocirali navijači, pogledajte njegovu reakciju

Legendarni napadač se nedavno vratio u klub sa San Sira, sada u drugačijoj ulozi kao „desna ruka“ prvog čovjeka Milana Gerija Kardinalea

Ibrahimović: U svom stilu. Instagram

23.12.2023

Fudbaleri Milana jučer su napravili kiks i remizirali na gostovanju kod fenjeraša Salernitane u 17. kolu italijanske Serije A (2:2), a u centru pažnje se našao Zlatan Ibrahimović.

Njega su pred kraj utakmice provocirali navijači Salernitane, a Zlatan je u svom stilu, samo posmatrao pristalice protivničkog tima.

Podsjetimo, legendarni napadač se nedavno vratio u klub sa San Sira, sada u drugačijoj ulozi kao „desna ruka“ prvog čovjeka Milana Gerija Kardinalea (Garry Cardinale).

Inače, Milan je poveo u 17. golom Fikaja Tomorija (Fikjayo), a Salernitana se vratila preko iskusnog Federika Facija (Federico Fazio) u 42. minuti. Za gol Tomorija je asistiralo još jedno prekaljeno lice u Serije A Antonio Kandreva (Candreva) koji je u 63. minuti pogodio za preokret. Milana je poraza spasio Luka Jović pogotkom u sudijskoj nadoknadi susreta.

„Rosoneri“ su nakon ovog remija na 3. poziciji sa 33 boda, dok je Salernitana na dnu tabele i jedna ekipa s jednocifrenim brojem bodova, ima ih devet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.