SUTRA PROTIV GALATE

Džeko se vraća, ali u Feneru strahuju zbog jedne stvari uoči velikog derbija

Istanbul će biti na nogama, igraju dva glavna konkurenta za titulu

Džeko: Oporavio se od povrede. Fenerbahce

23.12.2023

Veliki turski derbi i okršaj dva glavna konkurenta za titulu prvaka Fenerbahčea i Galatasaraja igra se sutra. Bit će ovo i duel dva najbolja strijelca Edina Džeke sa jedne, te Maura Ikardija (Icardi) sa druge strane koji imaju po 12 golova.

Sve navijače Fenerbahčea raduje vijest da je njihov vođa i kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko spreman, te da će igrati veliki derbi nakon što je zbog povrede propustio utakmicu 16. kola Superlige protiv Kajserispora. Jasno, to je ono što raduje pristalice Fenera, međutim, ima nešto što ih brine.

Ogromne tenzije

Pravdu na sutrašnjem derbiju dijelit će Arda Kardešlar (Kardeslar), a pristalice Fenera nisu oduševljenje njegovim delegiranjem. Kako navode na društvenim mrežama, njihovim igračima je dao čak tri crvena kartona na posljednje četiri utakmice, a Fener je na posljednjih šest susreta na kojima je sudio Kardešlar pobijedio samo dva puta.

Jasno da uoči velikog derbija vladaju ogromne tenzije, pa nije ni čudno što se posumnjalo u tvrdnje navijača Fenera. Provjerili smo podatke.

Kardešlar: Isključio tri igrača Fenera u posljednja četiri meča. Platforma X

I da, Fenerbahče je pobijedio na dvije od posljednjih šest utakmica kada je sudio Kardešlar. To su bili susreti iz ove sezone, a „Plavo-žuti“ su bili bolji od Ankaragudžua (1:0) i Karagumruka (2:1). Džeko nije pogađao na ovim susretima. To su dvije od pet utakmica turske Superlige na kojima Edin nije bio strijelac.

No, vratimo se na sudiju Kardešlara. Protiv Ankaragudžua je pokazao crveni karton Ismailu Jukšeku (Yuksek).

Nije sretan ni u Kupu

Potom je prošle sezone u porazu od Konjaspora (1:0) isključio Enera Valensiju (Enner Valencia). U porazu od Giresunspora, također prošle sezone, od 2:1, crveni karton je dao Žoau Pedru (Joao).

Kardešlar nije donio sreću Fenerbahčeu ni u Kupu. Prije dvije sezone mu je sudio u porazu od Kajserispora (1:0). Iste sezone je dijelio pravdu u remiju Bešiktaša i Fenerbahčea (1:1).

Ono što je interesantno, Ardi Kardešlaru će ovo biti prvi put da sudi derbi Fenerbahčea i Galatasaraja. I Edinu će ovo biti prvi meč protiv Galate u karijeri. Veliki okršaj na rasporedu je sutra od 17:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.