LEGENDARNI HRVAT

Stanića pitali je li Hajdukovac ili Dinamovac, on poručio: Ja sam Željovac

Ja sam na toj čuvenoj utakmici protiv Videotona dohvaćao lopte, znam da je stadion bio krcat, rekao je Stanić

Stanić: Prve fudbalske korake napravio na Grbavici. FK Željezničar

E. Ć.

25.12.2023

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Mario Stanić svoje prve fudbalske korake napravio je u Željezničaru, a sada je u svojoj emisiji "(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem" govorio o timu sa Grbavice.

Drugačija uloga

Stanić je ovog puta bio u ulozi gosta, a u ulozi voditelja bio je njegov nekadašnji saigrač Goran Vlaović koji će voditi emisiju tokom naredne sezone.

- Dinamovac ili Hajdukovac? Ja sam Željovac - rekao je Stanić na pitanje za koga navija.

Otkrio je i da je dohvaćao lopte na utakmici protiv Videotona odigranoj 24. aprila 1985. godine u okviru polufinala UEFA Kupa.

Čuvena utakmica

Podsjetimo, Željezničar je bio na pragu plasmana u finale gdje bi igrao s velikim Real Madridom, ali je onda Jozef Ćuhai (Jozsef Csuhay) pogodio za 2:1, a Videoton je sa ukupnih 4:3 prošao dalje.

- Ja sam na toj čuvenoj utakmici protiv Videotona dohvaćao lopte, znam da je stadion bio krcat i da su ljudi ostali pola sata i pjevali Željine pjesme.

Podsjetimo, Mario Stanić je karijeru počeo u Željezničaru, a igrao je još za HŠK Građanski, Dinamo, Sporting Hihon, Benfiku, Klub Briž, Parmu i Čelzi.

Za reprezentaciju Hrvatske je sakupio 55 nastupa, a bio je i član "Vatrenih" koji su 1998. bili bronzani na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.