ŠIRENJE LJUBAVI

Salah dobio kritike nakon fotografije s jelkom i poruke za Božić

Mohamed Salah je čestitao Božić i zamolio svoje pratitelje da ne zaborave porodice koje su izgubile najmilije u Gazi

Salah: Poslao snažnu poruku. Instagram

R. K,

26.12.2023

Egipatski reprezentativac i krilni napadač Liverpula Mohamed Salah i ove godine je obilježio Božić. On je objavio samo fotografiju okićene jelke uz poruku:

- Božić je doba godine kada se porodice okupljaju i slave. S obzirom na smrt i razaranje u Gazi, ovaj Božić provodimo u tuzi i dijelimo bol s porodicama koje su izgubile najmilije. Molim vas nemojte ih zaboraviti i naviknuti se na njihovu patnju. Sretan Božić - napisao je Mohamed Salah.

Dio Salahovih pratitelja islamske vjere na društvenim mrežama ponovo ga je napao jer obilježava katolički blagdan.

Iako je dobio i pozitivnih komentara od ljudi svih vjera, priličan je broj i onih koji smatraju da obilježavanjem Božića izdaje svoju religiju.

U odbranu Salahu je pristigao bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je na društvenoj mreži X poručio:

- Znam da Mo ima dobro srce, a to što objavljuje sliku jelke pokazuje koliko su njegovo srce i um otvoreni prema svim ljudima. Pokazuje ljubav prema ljudima koji nemaju porodicu u vremenu rata i mržnje. Njegova ljubav i snaga uvijek su ga činile posebnim, zato ga je Bog blagoslovio, zna da čini pravu stvar. Ne osuđujte ga, već poštujte. Mo, Bog te blagoslovio - napisao je Lovren.

Salah i Lovren su igrali tri godine zajedno u Liverpulu. Postali su prijatelji, ne samo u svlačionici i na terenu već i van terena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.