SAVEZ GA ŽELI

Bivši stoper Rendžersa bi mogao pojačati "Zmajeve", ovako je govorio ranije: BiH je moja zemlja

On je već godinu i po u Švicarskoj, a ove sezone je za Cirih odigrao 17 utakmica i dao tri gola

Katić: Nastupa u Švicarskoj. Platforma X

E. Ć.

28.12.2023

Nikola Katić, 27-godišnji stoper švicarskog Ciriha, mogao bi u budućnosti zaigrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Najavio je to predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković na današnjem druženju sa novinarima u Fudbalskom savezu BiH, u Sarajevu. 

Može promijeniti sportsko državljanstvo

Katić je rođen u Ljubuškom, a nekada je bio velika nada hrvatskog fudbala. Bio je standardan u mladoj reprezentaciji Hrvatske (U-21), a onda je za "A" tim odigrao samo jedan meč, prijateljski susret protiv Meksika. 

Kako je riječ o prijateljskoj utakmici UEFA i FIFA mu ne bi stvarale probleme ako poželi promijeniti sportsko državljanstvo.

Katić je već godinu i po u Švicarskoj, a ove sezone je za Cirih odigrao 17 utakmica i dao tri gola. 

Karijeru počeo u Stocu

Karijeru je počeo u Stocu, odakle je prešao u Neretvanac. U februaru 2016. stigao je u Slaven Belupo, a dobre partije su bile preporuka slavnom Rendžersu da ga dvije godine kasnije kupi za 2,3 miliona eura.

Katić: Imao tešku povredu u Rendžersu. Platforma X

Odlično je krenuo u Škotskoj, ali je onda doživio tešku povredu koljena. Ispao je iz ekipe. Potom je bio na posudbi u Hajduku jednu sezonu, a u avgustu 2022. je napustio Rendžers i otišao u Švicarsku.

Katić se 2019. intenzivno povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Nije odbacivao tada mogućnost igranja za "Zmajeve", a istakao je da ipak nije bilo ni kontakata.

- BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen - govorio je Katić 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.