ZANIMLJIVA SCENA

Prevodilac ignorisao pitanje o sukobu s Ikardijem, Džeko: "Šta je pitao"

Prevodilac Fenera je ignorisao to pitanje, ali je Džeko shvatio o čemu se radi kada je čuo ime Argentinca

Džeko: Pitali ga o sukobu s Ikardijem. Screenshot

E. Ć.

28.12.2023

Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja sutra će ponovo odmjeriti snage, ovog puta u okviru turskog Superkupa koji će se odigrati u Saudijskoj Arabiji.

Uoči utakmice upriličena je konferencija za medije, a ispred Fenera su se obratili trener Ismail Kartal i kapiten Edin Džeko. 

Prethodni duel ova dva rivala obilježio je sukob Džeke i Maura Ikardija (Icardi), a današnja konfernecija za medije nije mogla proći bez pitanja o tome.

Prevodilac Fenera je ignorisao to pitanje, ali je Džeko shvatio o čemu se radi kada je čuo ime Argentinca.

- Šta je bio prvi dio pitanja - kroz osmijeh je rekao Džeko i nastavio: 

- Imao sam mnogih takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam. No, ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok.

Potom je prevodilac Fenerbahčea rekao Džeki šta ga je novinar pitao za Ikardija, te dodao da su pojedini igrači Galatasaraja komentarisali taj sukob.

Međutim, Edin je fokusiran na utakmicu i naglasio je kako mu je trofej najveća motivacija.

- Ono što se desi na terenu ostaje tu. Znam Maura iz Italije i nemamo nikakav problem kao što ljudi pokušaju da kreiraju. Sve je to dio fudbala, mnogo emocija i nekada izgubiš kontrolu - naveo je Džeko.

Novinare je zanimalo i kako se Džeko osjeća pred utakmicu, jer ima priliku osvojiti prvi trofej kao kapiten Fenerbahčea.

- Imam već dugu karijeru i osvojio sam neke trofeje, ali sam izgubio i neka finala i to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej s Fenerbahčeom i prilika da kao kapiten ga podignem u zrak je nešto što ne želim da propustim - istakao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.