PRENOSI ŠPANSKI AS

Uprkos obećanja Brazilcima: Karlo Anćeloti blizu produžetka ugovora sa Realom

Anćeloti ima ugovor sa Realom do juna naredne godine

Karlo Anćeloti. Platforma X

H. J. I.

29.12.2023

Trener Reala, Karlo Anćeloti mogao bi na kraju sezone da produži ugovor sa madridskim klubom iako je obećao čelnicima Fudbalskog saveza Brazila da će preuzeti nacionalni tim ove zemlje, prenosi španski As.

Anćeloti ima ugovor sa Realom do juna naredne godine. Španski i brazilski mediji su objavili prije nekoliko mjeseci da je italijanski stručnjak pristao da od juna naredne godine vodi reprezentaciju Brazila. 

As navodi da je Anćeloti promijenio mišljenje i da je navodno poručio rukovodstvu FS Brazila da je Real njegov prioritet i dodao da čeka ponudu madridskog kluba za nastavak saradnje.

Španski mediji navode da italijanski trener prije konačne odluke želi da sasluša i mišljenje svoje porodice.

- Anćeloti je u fazi karijere kada mu novac nije prioritet, već reputacija i poštovanje koje uživa u Realu kako od uprave kluba tako i od navijača. Također, brojne afere u FS Brazila su faktori koji udaljavaju Anćelotija od mjesta selektora ove zemlje - navodi se u tekstu Asa.

Anćeloti (64) je vodio Real od 2013. do 2015. godine, a madridski klub je ponovo preuzeo 2021. Sa Realom je u dva mandata osvojio 10 trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.