SVJEDOČILA NA SUDU

Poljubac za šest godina zatvora: Njegove ruke su bile na mojoj glavi, nisam sve to očekivala

Hermoso je na sudu rekla da je Rubijales poljubio bez njenog pristanka, te da je poslije vršio pritisak na nju da porekne sve optužbe

Hermoso: Tokom dolaska na sud. AP

E. Ć.

2.1.2024

Reprezentativka Španije Dženifer Hermoso (Jennifer) svjedočila je protiv Luisa Rubijalesa, bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije.

Španski "El Periodico" je objavio kako je Hermoso na sudu rekla da je Rubijales poljubio bez njenog pristanka, te da je poslije vršio pritisak na nju da porekne sve optužbe.

- Sljedeća stvar je bila, njegove ruke na mojoj glavi i onda nisam čula ništa više. Vidjela sam kako me ljubi u usta i odmah sam otišla na binu s kolegicama. Nisam sve to očekivala. Niti u jednom trenutku nisam mogla očekivati da će se ovako nešto na kraju dogoditi.

Od osobe od povjerenja, mislim da niko ne bi očekivao da će iskoristiti taj trenutak da napravi tako nešto, koliko god to bilo spontano - rekla je Hermoso.

Po odlasku sa suda Hermoso je novinarima poručila da je sve u rukama pravosudnog sistema.

Rubijales je ranije također dao svoj iskaz na sudu. Tvrdio je da je nevin po svim optužbama, te da je poljubac bio uz pristanak. 

Potom je naveo kako je riječ o orkestriranoj kampanji protiv njega i selektora Horhea Vilde (Jorge).

Podsjetimo, Rubijalesa je javni tužitelj optužio za seksualni napad i prisilu nakon što je u usta poljubio Hermoso bez njenog pristanka. 

Sve su to zabilježile kamere tokom dodjele medalja nakon finala Svjetskog prvenstva u Sidneju u kojem je Španija pobijedila Englesku (1:0).

Kasnije je Rubijales vršio pritisak na Hermoso i druge igračice da javno kažu kako je ona pristala na poljubac. Na kraju su mu FIFA i Ministarstvo sporta zabranili fudbalske aktivnosti na tri godine.

Zbog svega se morao suočiti i sa sudskim postupkom u kojem mu prijeti i do šest godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.