ODLAZI LI S KOŠEVA

Penjaranda bi mogao napustiti Koševo: Sele ga u južnoameričkog velikana

Postigao je jedan gol i zabilježio jednu asistenciju u dresu Bordo tima

Penjaranda: Samo 12 mečeva za Sarajevo. FK Sarajevo

E. Ć.

3.1.2024

Fudbaler Sarajeva Adalberto Penjaranda (Penaranda) mogao bi napustiti Koševo i vratiti se u Južnu Ameriku.

Kao bomba je ljetos odjeknula vijest da Penjaranda stiže u bh. fudbal, a sada bi ga mogao napustiti jer urugvajski mediji pišu da se za njega interesuje najveći tamošnji klub, slavni Penarol.

Kako pišu urugvajski mediji bliski klubu, Penjaranda je ponuđen Penarolu. On je na Koševo stigao kao slobodan igrač, a ukoliko bi Penarol bio zainteresovan za njegovo dovođenje, morao bi platiti Sarajevu obeštećenje.

Inače, prema podacima Transfermarkta, Penjaranda vrijedi 300.000 eura.

Najzvučnije ime ligaškog bh. fudbala je do sada odigralo 12 utakmica za Sarajevo i postiglo jedan gol (utakmica Kupa protiv Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje) uz jednu asistenciju.

Podsjetimo, tokom karijere je bio član Deportivo La Guaire, Udinezea, Granade, Votforda, Malage, Ojpena, CSKA Sofije, Las Palmasa i Boaviste.

Što se Penarola tiče, to je najveći urugvajski klub i jedan od najvećih na južnoameričkom kontinentu. Osvojio je čak 53 titule prvaka Urugvaja, a ima i pet titula u Kopa Libertadoresu.

Osim s Penjarandom, Penarol se povezuje i s Eduardom Vargasom, čileanskim fudbalerom koji je u svojoj karijeri igrao, između ostalih, za Napoli, Hofenhajm i Tigres.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.