KAMERUNSKI GOLMAN

Golman Junajteda će braniti dvije utakmice u samo 24 sata na dva kontinenta

Andre Onana će braniti u dresu Mančestera 14. januara, a dan nakon toga će biti na raspolaganju selektoru Kameruna na Afričkom kupu nacija

Onana: Stigao u Mančester za 50 miliona eura. PlatformaX

R.Kapetanović

4.1.2024

Kamerunski reprezentativac i trenutni član engleskog Mančester junajteda, Andre Onana mogao bi biti prvi koji je odigrao dvije utakmice na dva kontinenta za samo 24 sata.

Inače, Onana će sa svojim Kamerunom uzeti učešće na Afričkom kupu nacija.

Kamerusnki golman 14. januara će biti u sastavu Mančestera za utakmicu protiv Totenhema, a odmah nakon meča će se zaputiti u Obalu Slonovače, kako bi bio na raspolaganju svojoj reprezentaciji. Kamerun će samo dan nakon utakmice između Junajteda i Totenhema igrati protiv Gvineje svoju prvu utakmicu na ovogdišnjem Afričkom kupu nacija.

Ovo je rezultat dogovora koji su postigli Kamerunski fudbalski savez i engleski klub.

Prema FIFA-inim pravilima, Junajted je bio dužan osloboditi Onanu svih zaduženja dvije sedmice prije početka reprezentativnih obaveza. Kamerun je ipak odlučio ispuniti molbu mančesterskog kluba.

Onana se povukao iz reprezentacije nakon junskog transfera iz Intera na Old Traffordu, međutim u septembru je promijenio tu odluku.

„Crveni đavoli“ su za transfer Onane izdvojili 50 miliona eura u nadi da će dobiti golmana koji pravi razliku. Kamerunac je u prvih pet mjeseci u Engleskoj u slaboj formi. Odigrao je 28 utakmica za klub u svim takmičenjima i primio 45 golova, a u osam je navrata sačuvao mrežu netaknutom. Često je na udaru navijača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.