SLAŽETE LI SE S NJIM?

Zlatan otkrio koji je najljepši gol koji je ikad vidio

Najviše se ističe ona golčina koju je postigao Engleskoj u Stockholmu na današnji dan prije 11 godina

Twitter

D. H.

7.1.2024

Zlatan Ibrahimović je u svojoj čudesnoj karijeri zabio mnoštvo predivnih golova. Bilo je tu svega, od čudesnih udaraca iz daljine, egzekucija nakon nestvarnih driblinga, impresivnih golova petom do pogodaka nakon kung-fu udaraca. Svi se dobro sjećamo remek-djela Bredi kad je u dresu Ajaxa ''56 puta'' predriblao nemoćnu obranu da bi potom mirno gurnuo loptu u mrežu.

Ipak, najviše se ističe ona golčina koju je postigao Engleskoj u Stockholmu na današnji dan prije 11 godina. Švedska i Engleska igrale su prijateljsku utakmicu, Zlatan je već bio zabio tri gola, a pri rezultatu 3:2 u sudačkoj nadoknadi izveo je nešto nemoguće. Loptu ispucanu daleko od vrata Engleske, na 40-ak metara, raspalio je škaricama i prebacio istrčalog vratara Joea Harta.

Čak se i Zlatan naklonio ovom čudu

Uz to što je nogometni genij, Ibrahimović je i izuzetni egocentrik i teško će priznati da je neko bolji igrač od njega ili da je neki igrač zabio ljepši gol. U jednom nedavnom intervjuu Zlatana su pitali koji je za njega najljepši gol kojeg je vidio, a da nije njegov i da bi volio da ga je zabio.

- Wow, svi moji golovi su ludi golovi jer sam visok 197 centimetara i imam 97 kilograma i nije normalno zabijati takve golove s obzirom na moju građu. Ali, gol koji bih volio da sam ga ja zabio je onaj gol Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka protiv Bayera. Zidane je zabio lijevom nogom iz voleja, a takav udarac je nemoguće ponoviti. Ipak, u TOP 10 najljepših golova ikad mojih je barem pet' - kroz smijeh je rekao Šveđanin.

Gol o kojem je pričao Ibrahimović Zidane ga je zabio u finalu Lige prvaka za pobjedu 2:1 protiv Bayera na Hampden Parku u Glasgowu.

Gol za anale nogometa

Gol nije samo zbog svoje ljepote nego i važnosti. Postignut u 45. minuti, ispostavio se kao pobjednički u napetom finalu za naslov prvaka Europe. Taj gol, uz isključenje u finalu Svjetskog prvenstva četiri godine kasnije, obilježio je karijeru Zinedinea Zidanea.

Real je protiv Bayera poveo nakon što je Roberto Carlos odlično i daleko iz auta bacio loptu za Raula, koji zabija rutinski za golgetera svoje klase. Samo pet minuta kasnije Lucio je na ubačaj Bernda Schneidera glavom zakucao za 1:1.

Zidaneovu trenutku magije prethodio je onaj Santiaga Solarija i Roberta Carlosa. Brazilac je odigrao za Argentinca, koji sjajnim proigravanjem za dupli pas s Carlosom pokazuje i kakav je tehničar. Carlos tada šalje visoku loptu za Zidanea. Francuz je izveo piruete i umjetnički profinjeno poklopio loptu ljevicom te zabio gol karijere i gol za naslov evropskog prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.