PREMIJER LIGA BIH

Široki Brijeg predstavio novog šefa stručnog štaba

Dino Skender će u narednom periodu biti trener ekipe Širokog Brijega

Skender: Mlad stručnjak. NK Široki Brijeg

R.Kapetanović

8.1.2024

Danas je službeno predstavljen novi trener Širokog Brijega, Dino Skender.

 - S novim trenerom dogovorena je saradnja do ljeta 2025. godine. Dino Skender je mladi stručnjak koji iza sebe ima iskustvo rada u renomiranim klubovima. U ime cijelog kolektiva i u svoje osobno ime novom treneru želim puno uspjeha, sreće i plodonosnog rada - rekao je sportski direktor Slavko Brekalo.

Novi trener Dino Skender zahvalio se na ukazanom povjerenju i otkrio imena članova svog stručnog štaba.

 - Želim opravdati ukazano povjerenje ljudi iz kluba. Moram reći kako sam i sretan i ponosan što sam postao trener ovog kluba. Izazov je voditi Široki Brijeg. Došao sam u klub velike i bogate tradicije. Na svima nama je vratiti stvari na svoje mjesto, odnosno Široki Brijeg u sami vrh bh. fudbala. Vjerujem kako ćemo svi dati svoj maksimum - istakao je Skender, pa poručio kako vjeruje u svoje saradnike i zajednički uspjeh.

U njegovom stručnom štabu bit će Zoran Marčetić, Boris Pandža i Vagner Santos Lago (Wagner) u svojstvu trenera i Skenderovih najbližih saradnika. Trener golmana ostaje Nenad Džidić, a kondicioni trener bit će Ivan Barać.

Prozivka i prvi trening fubalera Širokog Brijega održat će se danas u 14 sati.

Novi trener i njegov stručni štab pred sobom imaju četiri sedmice priprema za drugi dio sezone, a već je zakazano nekoliko pripremnih utakmica.

Protivnici Širokog Brijega bit će Gošk iz Gabele 13. januara.

Široki će prve dvije sedmice trenirati u klupskom kampu Musa-Karačić, a zatim će ekipa otputovati u Čitluk, gdje će odraditi jedan dio priprema, ako to dozvole vremenski uslovi.

Prvu službenu utakmicu pod vodstvom novog stručnog štaba Široki Brijeg će igrati 10. februara, kada Široki gostuje kod Stupčanice u Olovu u osmini finala Kupa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.