MANČESTER JUNAJTED

Bio je važan igrač, a jednim potezom je naljutio Fergusona: Legendarni Škot prijetio da će mu pocijepati ugovor

Evra se na Old Trafordu zadržao osam godina, a njegov boravak je mogao biti skraćen samo zbog jedne stvari

Evra: Priča datira iz 2009. godine. Platforma X

E. Ć.

10.1.2024

Na današnji dan prije 18 godina Mančester junajted je potpisao francuskog fudbalera Patrisa Evru (Patrice). Bio je i kapiten, a zbog jednog izlaska legendarni Sir Aleks Ferguson (Alex) prijetio je da će mu pocijepati ugovor. 

Evra je na Old Traford stigao iz Monaka u transferu vrijednom osam miliona eura iako su kružile glasine da bi mogao put milanskog Intera.

Završio je u Junajtedu u kojem će provesti sljedećih osam godina. Sa "Crvenim đavolima" je osvojio sve što je mogao osvojiti, ali mu je u jednom dijelu karijere čuveni Ferguson zaprijetio otkazom.

Priča datira iz 2009. godine. Evra je bio u Junajtedu, a njegov veliki prijatelj Karlos Tevez (Carlos) je prešao u plavi dio Mančestera, u redove Sitija.

- Tevez je moj brat. Kada je potpisao za Siti pozvao je na večeru i sjećam se da su nas paparaci fotografisali.

Sljedećeg jutra Ferguson me zove u svoju kancelariju. Rekao mi je: "Ako te vidim još jednom vani s Tevezom pocijepat ću ti ugovor".

Rekao sam mu "ali šefe, on mi je kao brat". Poručio mi je da mogu raditi šta hoću, da idem kod njega kući i on kod mene, ali da me ne želi vidjeti s njim vani. 

@cheekysport 😂 Sir Alex wasn’t someone to mess about! ⚽️ 🎥 Head to the FIVE YouTube channel to see Evra’s 5-a-side team & more! #fyp #football #soccer #futbol #evra #tevez #siralex #fergie #ferdinand #manchesterunited ♬ original sound - Joel Beya

Evra je bio član Junajteda do 2014., a onda je naredne tri godine proveo u Juventusu. Potom je po godinu dana bio član Vest Hema i Marseja, nakon čega se penzionisao. Za reprezentaciju Francuske igrao je od 2004. do 2016. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.