ZVIJEZDA SARAJEVA

Ajdin Hasić za "Avaz": Sarajevski derbi je posebna priča, očekujem barem jedan trofej

Naišao sam na zaista prelijep doček u klubu. Potrudit ću se da selektoru Miloševiću olakšam odabir

Hasić: Cilj je uspješna sezona. FK Sarajevo

14.1.2024

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu, čini se, nikad nije imala više talentiranih igrača, koji svojim predstavama na travnjacima širom naše države pokazuju da ipak raste kvalitet lige. Tome najviše doprinose ulaganja, naravno, shodna mogućnostima klubova, te su rezultati ekspresno postali vidljivi.

FK Sarajevo u drugi dio sezone ulazi s 4. mjesta, a prvo ime na Koševu ove sezone bio je sjajni Ajdin Hasić. Krilni napadač je pred početak sezone stigao na posudbu iz turskog velikana Bešiktaša i odmah pokazao sve svoje kvalitete, zabilježivši pet golova i tri asistencije.

Hasić je u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorio o svom viđenju Premijer lige, očekivanjima za drugi dio sezone, kao i o tome da li želi ostati na Koševu i nakon ove sezone.

Visok nivo

- Mislim da je nivo kvalitete lige dosta dobar i da svaka ekipa ima po nekoliko odličnih pojedinaca. U prilog ovome govori i uspjeh Zrinjskog u evropskim takmičenjima, koji vjerujem da mogu ponoviti druge ekipe, a posebno Sarajevo. Liga treba stalno profilisati mlade igrače i mislim da bi to trebao biti najveći motiv svima. Sarajevo je nedavno prodalo golmana Šahinovića, prije toga još je bilo sličnih transfera. Blistavu budućnost vidim za nekoliko igrača koji su tu sa mnom, a „tipujem“ na mladog Buljubašića koji izrasta u vrhunskog igrača – započeo je Ajdin Hasić razgovor za „Dnevni avaz“.

Hasić je za svoje 22 godine odigrao mnogo velikih utakmica, ali, kako i sam kaže, sarajevski derbi posebna je priča.

- Derbi je za mene bio posebna priča. Baš kako se samo poželjeti može - pobjeda, asistencija i gol. Mislim da je privilegija odigrati sarajevski derbi – istakao je Hasić.

Kao i mnoge novajlije, pohvalio je stanje u klubu, dokazavši da Sarajevo radi na jednom zavidnom nivou u svim dijelovima kluba.

- Naišao sam na zaista prelijep doček u klubu, počev od predsjednika Mirvića, direktora Ibričića, trenera Rožmana, ali i svih igrača. Osjećam se kao da sam puno duže tu nego što jesam. Odlična smo grupa i atmosfera u klubu je za poželjeti – kazao nam je Ajdin, a onda i otkrio s kim najviše vremena provodi:

- Sa svima se družim, ali eto možda malo više nego s drugima popijem kafu sa Julardžijom, Beganovićem, Đuričkovićem.

Hasić: Miljenik navijača. FK Sarajevo

Plan za budućnost

Sjajni krilni napadač je na posudbi iz Bešiktaša, ali o planovima za budućnost nije mogao govoriti sa sigurnošću.

- Ugovorom sam vezan za Bešiktaš. Dogovor je da sam tu do ljeta. Šta će poslije toga biti, teško mi je u ovom trenutku reći. Volio bih prije svega da ovo bude uspješna sezona, kako za mene, tako i za klub – rekao je Hasić.

Ajdin je s razlogom ekspresno postao miljenik navijača, a ljubav, u ovom slučaju, nije jednosmjerna.

- Uvijek znači njihova podrška. Ja se nadam još boljim svojim igrama. Već smo iskusniji za pola godine kao ekipa i očekujem da makar jedan trofej završi u klupskim vitrinama – naglasio je Hasić.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH otkrio nam je i da li se nada pozivu selektora Save Miloševića za utakmice baraža za Euro.

- Neću ništa novo reći ako kažem da je poziv u reprezentaciju veliko priznanje i čast za svakog igrača. Moje je da radim i igram, a selektorovo da bira. Potrudit ću se da mu olakšam odabir – poručio je Ajdin Hasić za "Dnevni avaz“.

Borba za Evropu

- Za mene je najbitnije da Sarajevo igra Evropu, a sudeći prema tabeli, to će još biti Borac i Zrinjski. Borba će biti za još jedno mjesto, a meni se čini da je Velež najbliži Evropi – kazao je Ajdin Hasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.