TEŠKO PORAŽENI

Navijači Rome prozvali Murinja nakon debakla na San Siru: "Pokaži m**a"

Portugalac je utakmicu pratio s tribina zbog isključenja u završnici prethodnog kola, ali to ga je učinilo samo lakšom metom za vatrene pristalice

Murinjo: Nije bio uz teren zbog suspenzije. AP

N. H.

15.1.2024

Roma ove sezone ne blista u svojim nastupima, a mnogima nije jasno zbog čega ekipa s velikim potencijalom pruža ispodprosječne partije. 

Povrede nisu ključno opravdanje, a čak se i zalaganje pojedinaca dovodi u pitanje, te su zbog toga izviždani u nedjelju nakon poraza na San Siru od Milana (3:1) u 20. kolu Serije A. 

Za Milan su strijelci bili Jasin Adli (Yacine), Teo Hernandez (Theo) i Olivije Žiru (Olivier Giroud), dok je za rimsku "Vučicu" pogodio Leandro Paredes s bijele tačke. 

Nova razočaravajuća predstava utjecala je posebno na odnos vatrenih pristalica i Žoze Murinja (Jose Mourinho). 

Portugalac je utakmicu pratio s tribina zbog isključenja u završnici prethodnog kola, dok su navijači na samom kraju susreta imali jasnu poruku za čuvenog trenera. 

- Pokaži m**a - orilo se sektorom gdje su bili smješteni gostujući navijači. 

Priča o njegovoj sudbini u Romi najvjerovatnije će biti zaključena u slučaju da se ne osvoji šest bodova protiv davljenika Verone i Salernitane, mada je već sada san o Ligi prvaka zaista tanak, pošto je klub tek deveti na tabeli sa 29 bodova, iako, ruku na srce, ni ostali klubovi ne briljiraju u italijanskom prvenstvu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.