U 43. GODINI

Šok u svijetu fudbala: Iznenada preminuo predsjednik Tabakovićevog i Prevljakovog kluba

Nekadašnji vođa navijača na poziciji predsjednika kluba bio je od 2022.

Kaj Bernštajn. Instagram

N. H.

16.1.2024

Kaj Bernštajn (Kay Bernstein), predsjednik berlinske Herte za koju nastupaju bh. reprezentativci Haris Tabaković i Smail Prevljak, preminuo je iznenada u 43. godini. 

- Cijela porodica Herte oplakuje smrt Kaja i u mislima su nam njegova porodica i prijatelji. Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovim teškim vremenima - navodi se u saopćenju.

Inače, Bernštajn je bio vlasnik marketinške agencije, ali i istaknuti vođa navijača Herte.

Na funkciju predsjednika kluba je došao kada je pobijedio favorizovanog Franka Štefela (Stefel), dobivši 1.670 glasova od 3.016 članova kluba. 

Bio je jedan od osnivača navijačke grupe "Harlekins Berlin 98“ i jedan od vođa koji se često mogao vidjeti na tribini s megafonom kako vodi navijanje.

Nakon preuzimanja kluba Bernštajn je najavio novi start i govorio da je Herta „u intenzivnoj njezi, ali da je moguće da se očisti i da ozdravi“.

Feliks Magat je u međuvremenu pretrpošle sezone uspio da spasi klub od ispadanja, ali prošle sezone klub iz Berlina je završio na posljednjem mjestu na tabeli Bundeslige i ispao u "Cvajtu", gdje je trenutno, nakon polovine sezone, na sedmom mjestu sa šest bodova zaostatka za trećim mjestom koje vodi u baraž za Bundesligu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.