IGRAO 18 GODINA ZA VUČICU

Legenda Rome naslijedila Murinja: Navijači mu priredili sjajan doček na ulazu u trening centar

Do sada je vodio samo SPAL, a u Rimu se nadaju da bi mogao ostaviti približan trag onom igračkom

De Rosi: Stigao u trening centar Rome. Screenshot

E. Ć.

16.1.2024

Roma je danas uručila otkaz treneru Žozeu Murinju (Jose Mourinho), a na njegovo mjesto imenovala je živu legendu kluba Danijelea De Rosija (De Rossi).

De Rosi je odigrao čak 18 godina u dresu Rome (od 2001. do 2019. godine). Gotovo cijelu karijeru proveo je igrajući za "Vučicu", tek je pred sami kraj otišao u Boku Juniors, gdje je sakupio pet nastupa.

U igračku penziju je otišao 2020., a dvije godine kasnije krenuo je s trenerskom karijerom. Do sada je vodio samo SPAL, a u Rimu se nadaju da bi mogao ostaviti približan trag onom igračkom.

Vodeći SPAL, De Rosi je upisao tri pobjede na 17 utakmica koliko je vodio italijanskog niželigaša.

- Sretni smo što smo u mogućnosti da predamo menadžersku ulogu  Rome Danijeleu De Rosiju, jer smatramo da se vodstvo i ambicija koji su ga uvijek definirali mogu pokazati odlučujućim u postizanju ciljeva tima do kraja sezone.

Bili smo svjesni Danijeleove neraskidive veze s klubom, ali nas je njegov entuzijazam zbog prihvatanja pozicije u narednih nekoliko mjeseci još više uvjerio u njegovu sposobnost da bude vodič za igrače i ponosni predstavnik vrijednosti kluba. Dobrodošao kući, Danijele - rekli su vlasnici Den i Rajan Fridkin (Dan i Ryan Friedkin).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.