NAJBOLJI BH. SUDIJA

Irfan Peljto iz Sevilje za "Avaz": Prija mi podrška ljudi, sretan sam što sam domovinu učinio ponosnom

Sama činjenica da sam možda jedini na seminaru ovdje čija matična država nema VAR daje dodatni značaj i draž, poručio je Peljto

Peljto: Veliki uspjeh. Facebook

19.1.2024

Vijest da je najbolji bh. sudija Irfan Peljto na listi kandidata za Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. održati u SAD, Kanadi i Meksiku oduševila je javnost u BiH.

Ogromna je ovo stvar za bh. fudbal, te veliko priznanje za našeg najboljeg arbitra. Peljto će do sutra boraviti na sudijskim seminarima u Sevilji, odakle se javio za "Dnevni avaz".

- Bit ćemo do subote u Sevilji. Radi se naporno, veoma jako već su počele pripreme za Svjetsko prvenstvo i samim tim govorimo kako je ozbiljna situacija ispred organizacije kakva je FIFA, da se sudije dvije godine unaprijed krenu spremati - rekao je Peljto za "Dnevni avaz".

Godinama osvjetlava obraz bh. fudbala, uživa veliko povjerenje FIFA-e i UEFA-e, a svaki uspjeh je još i veći kada uzmemo u obzir da dolazi iz jedne malene Bosne i Hercegovine.

- Sama činjenica da sam među kandidatima i obzirom da sam možda jedini na seminaru ovdje čija matična država koja nema VAR daje dodatni značaj, draž. 

Prija mi podrška ljudi, sretan sam što sam domovinu učinio ponosnom - istakao je Peljto.

Ostatak razgovora sa najboljim bh. sudijom Irfanom Peljtom pročitajte u dvobroju našeg printanog izdanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.