SUSRET U DUBAIJU

Portugalac imao nastup kao rijetko kada: Haland neće zaboraviti Ronaldov potez

Bio sam najbolji strijelac prošle godine, zamislite pobijediti mladu životinju poput Halanda u tome sa skoro 39 godina, rekao je Ronaldo

Haland: Ronaldo ga pohvalio. Platforma X

E. Ć.

19.1.2024

U Dubaiju je večeras dodijeljena nagrada za najboljeg fudbalera svijeta "Globe Soccer Awards", koju je dobio napadač Mančester sitija Erling Haland (Haaland).

Međutim, pažnju javnosti ukrao je Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je prije samog proglašenja pobjednika gestikulirao da bi pobjednik trebao biti sjajni Norvežanin.

Ronaldo se nije zaustavio na tome, pa je poslije toga nahvalio norveškog napadača.

- Haland je zaslužio ovu nagradu. On je jednostavno najbolji na svijetu. Bio sam najbolji strijelac prošle godine, zamislite pobijediti mladu životinju poput Halanda u tome sa skoro 39 godina - rekao je Ronaldo.

Dotaknuo se i Mančester sitija koji brani titulu evropskog prvaka.

- Mančester siti je uradio nevjerovatne stvari. Čestitam im na sjajnoj sezoni. Konačno su osvojili Ligu prvaka, vjerovatno su je zaslužili i dvije godine prije. Uživam gledati ih kako igraju. Siti ima priliku osvojiti Ligu prvaka još jednom - poručio je Ronaldo koji je ranije skrenuo pažnju na sebe izjavom da je saudijsko prvenstvo jače od francuskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.