TOMO ŠOKOTA

Legenda kluba borila se protiv njega, a sada je priznao: Bilo je puno bolje dok je u Dinamu bio Mamić

Šokota je objasnio zatim svoj odnos s nekadašnjim čelnikom Dinama

Denis Kapetanovic/Pixsell

D. H.

20.1.2024

Bivši nogometaš Dinama i hrvatski reprezentativac Tomo Šokota gostovao je u emisiji Sport Nedjeljom. Nekadašnji veliki borac protiv braće Mamić te jedan od nositelja inicijative "Jedan član - jedan glas" u emisiji je iznenadio izjavom o Zdravku Mamiću. Naime legendarni napadač rekao je kako je za vrijeme Mamića Dinamo bio u boljem stanju.

- Ovo što se sad dešava u Dinamu... Ne zna se tko što radi, mislim da je bilo puno bolje dok je bio Mamić - rekao je bivši nogometaš na što ga je voditelj Ante Breko podsjetio da ga Mamić nije previše mazio.

Šokota je objasnio zatim svoj odnos s nekadašnjim čelnikom Dinama, danas čovjekom osuđenim za pljačku.

- Mi smo imali taj jedan odnos... Mogu to ispričati, rekao sam to već sto puta u novinama. On je došao po mene u Porto, u trenutku kad sam ja imao još dvije i pol godine ugovora. Kad sam ga vidio, kad je on meni prodao priču... Ja sam rekao "ovo je moj tata". Meni je žena bila trudna tad, ali ja samo joj rekao da idem u Zagreb. Rekao sam joj neka slobodno ostane, ali da se ja vraćam. To je ta priča o njemu.

- On je za taj klub napravio dosta. Dinamo je uvijek bio zlatna koka hrvatskog nogometa, tu slobodno mogu reći i Hajduk. On je kroz reprezentaciju digao igrače i klub na jedan nivo. Meni se nije sviđalo puno stvari. Nisam ja moj klub zamišljao onakvim kakvim ga je on stvorio. Mislim da je Dinamo morao biti puno otvoreniji, transparentniji i na kraju demokratski. Sve ono što smo mi i govorili u to vrijeme o članskom modelu. Nije to neka nauka, nismo mi bili antimamićevci. Svi govore antimamićevci i mamićevci, ne znam. Mi kad smo u to kretali, to je tada bila ludost. Da mi danas to netko kaže, rekao bih mu - ne hvala - zaključila je legenda HNL-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.