GRBAVICA

Željezničar predstavio novo pojačanje: Amer Hiroš se vratio kući

Hiroš je dijete Željezničara, prošao je omladinsku školu ovog tima, a onda 2016. napustio Grbavicu

Hiroš: Povratak na Grbavicu. FK Željezničar

E. Ć.

22.1.2024

Amer Hiroš je novi-stari fudbaler Željezničara. Ovaj 27-godišnji ofanzivac bio je želja velikog broja navijača "Plavih" i u prethodnim prijelaznim rokovima, a sada se konačno vraća na Grbavicu.

Hiroš je dijete Željezničara, prošao je omladinsku školu ovog tima, a za prvi tim je debitovao 2015. godine na utakmici sa Balzanom. Potom je 2016. napustio Grbavicu.

Igrao je u Goraždu, Olimpiku, a onda zablistao u dresu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Potom je uslijedio transfer u hrvatski Osijek.

Za Osijek je odigrao 36 utakmica i dao dva gola, a jedno vrijeme bio je na posudbi u Šibeniku.

Da se Hiroš vratio na Grbavicu potvrdio je Željezničar fotografijom na kojoj je pozvao navijače da se učlane. 

Kako je ranije objavljeno, Željezničar je već sakupio 4.000 aktivnih članova. 

- Hiroš je nakon današnjeg potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi na pripremama. Naš tim će u srijedu odigrati pripremni susret sa NK Hrvace. Susret počinje u 14:00 sati uz prijenos na MY TV.

Plavi će u Sportskom centru Circle boraviti do 24. januara. Do 2. februara i odlaska na drugi dio priprema u Međugorje, Plavi će trenirati na Grbavici - saopšteno je iz Željezničara.

- Drago mi je što sam se vratio tamo gdje mi je i bilo mjesto. Došao sam tu da pomognem ekipi i da ekipa pomogne meni. Nadam se da ćemo se svi što više radovati i da ćemo iz sezone izvući maksimum - rekao je Hiroš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.