ŽELI RIJEŠITI DILEMU

Peleova porodica vodi pravnu borbu: Pojavila se žena koja tvrdi da je njegova kćerka, traži ekshumaciju

Prema pisanju brazilskih medija, Pele je navodno i pristao obaviti test očinstva, ali je preminuo prije nego je to urađeno

Pele: Moguće da ima i osmo dijete. AP

E. Ć.

23.1.2024

Legendarni fudbaler Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, preminuo je u 82. godini u decembru 2022., a njegova porodica se suočava sa pravnom borbom.

Naime, pojavila se jedna žena koja tvrdi da je kćerka čuvenog Pelea. Ona je zatražila još jedan DNK test, tako da bi Peleovo tijelo moglo biti ekshumirano. 

Kako pišu brazilski mediji, Maria do Sokoro Azevedo (60) tvrdi da je Peleova kćerka, njegovo osmo dijete. Navodno je Pele u testamentu priznao mogućnost da ima osmero djece.

Prema pisanju brazilskih medija, on je navodno i pristao obaviti test očinstva, ali je preminuo prije nego je to urađeno.

Test očinstva je navodno obavljen kada su Peleova djeca Edinjo (Edinho) i Flavija pristali da ga urade nakon čitanja oporuke oca.

Edinjo je kasnije rekao kako su testovi urađeni i da su oni bili negativni. Međutim, Marija želi novi test, a njen advokat vjeruje kako nema drugog načina nego da se ekshumira Peleovo tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.