NEOČEKIVAN TRANSFER

Francuski list najavio Pjanićev povratak u Francusku: "Zmaj" blizu kluba u kojem je stekao slavu

Mec želi osigurati opstanak u najelitnijem rangu francuskog fudbala, te u Pjaniću vide jedno od pojačanja koje bi im pomoglo za to

Miralem Pjanić. The national

N. H.

27.1.2024

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić mogao bi se vratiti u Mec, gdje je i napravio svoje ime u svijetu fudbala, javlja ugledni francuski list "L'Equipe". 

Kako prenose, oni su zainteresirani vratiti "Zmaja" nakon 16 godina.

Pjanićev povratak na fudbalske terene u Evropi nije bio očekivan prvenstveno zbog toga što trenutno uživa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

S druge strane, Mec se nalazi tek na 15. poziciji francuske Ligue 1 sa 16 bodova, isto koliko ima i Lion, također još jedan bivši klub našeg reprezentativca. 

Francuzi se do kraja sezone žele pojačati, pogotovo na krilnim pozicijama i u veznom redu, te tako obezbjediti opstanak u najvišem rangu francuskog fudbala. Osim Pjanića, zainteresirani su za Jana Mvilu (Yann M'Vila), Valetina Ejserika (Eysseric), te Gaela Kakutu.

Podsjećamo, Miralem Pjanić je prošao fudbalsku školu Meca, odakle je prešao u Lion, a zatim i u Romu, Juventus, Barcelonu, te u Sardžu gdje i danas nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.