POSTIGNUT DOGOVOR

Čaglar Sojunču potpisao za Fenerbahče, na posudbi do kraja sezone

27-godišnji turski stoper je u Istanbulu potpisao ugovor poručivši kako se želi što prije pridružiti timu.

Čaglar Sojunču. Instagram

Anadolija

29.1.2024

Čaglar Sojunču (Caglar Soyuncu), stoper turske reprezentacije i Atletico Madrida, do kraja sezone će nastupati za istanbulski Fenerbahče (Fenerbahce), javlja Anadolija.

Kako je potvrđeno iz turskog superligaša, postignut je dogovor s reprezentativcem Turske i njegovim klubom prema kojem će Sojunču tekuću sezonu igrati za Fenerbahče .

- Postignut je dogovor našeg kluba, odbrambenog igrača Čaglara Sojunčua i njegovog kluba Atletico Madrid. Reprezentativac Turske će dres Fenerbahčea nositi do kraja sezone 2023/24. Želimo mu dobrodošlicu u našu porodicu", naveli su iz Fenerbahčea.

27-godišnji turski stoper je u Istanbulu potpisao ugovor poručivši kako se želi što prije pridružiti timu.

- Cilj mi je osvajanje trofeja. S nestrpljenjem čekam da se pridružim saigračima. Ovo mi je prvo iskustvo u Superligi i to nosi posebno uzbuđenje - rekao je Sojunču.

Nedavno su se istanbulskim "žuto-plavima" pridružili i bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić i iskusni italijanski stoper Leonardo Bonuči (Bonucci). Sojunču je najnovije u nizu pojačanja Fenerbahčea, koji je ranije angažovao hrvatskog golmana Dominika Livakovića, srbijanskog reprezentativca Dušana Tadića, Brazilca Freda, te reprezentativca BiH Edina Džeku, koji je i kapiten tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.