DOLAZI LI U TUZLU

Legendarni Eduardo da Silva o dolasku na mjesto predsjednika Slobode: "U pregovorima smo"

Legendarni hrvatski reprezentativac obavio je razgovore u Zagrebu sa delegacijom Slobode

Eduardo sa delagacijom tuzlanskog kluba. FK Sloboda Tuzla

N. H.

30.1.2024

Tuzlanska Sloboda trebala bi 5. februara dobiti novo rukovodstvo kluba, a najozibljniji kandidat da preuzme funkciju predsjednika kluba je legendarni hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva. 

Brazilac sa hrvatskim pasošem je u Zagrebu obavio razgovore sa delegacijom tuzlanskog kluba, ali iz saopćenja koje je Sloboda objavila nije bilo jasno koja mu je funkcija ponuđena. 

Eduardo je u intervjuu za Index.hr objasnio o čemu je razgovarao sa predstavnicima Slobode, te da li će on postati novi predsjednik Tuzlaka. 

- Da, istina je da sam u pregovorima oko preuzimanja funkcije u tuzlanskoj Slobodi, ali nije istina kako se piše po nekim hrvatskim medijima da sam tu funkciju preuzeo. Pregovori su trenutno u toku i još uvijek nisu dovršeni. Uprava kluba me posjetila u Zagrebu, predstavila svoje trenutno stanje, planove za budućnost i svoju viziju razvoja nogometa u Tuzli - viziju koju s njima dijelim. Nakon toga sam zbog privatnih obaveza morao nazad u Brazil, a komunikacija s klubom je i dalje otvorena. Sloboda je klub bogate historije i potencijala za razvoj - poručio je Eduardo.

Ostaje da se vidi da li će legendarni Eduardo doći u Slobodu na poziciju predsjednika, a i da li će uopće Sloboda dobiti novo rukovodstvo kluba na Skupštini koja je zakazana za 5. februar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.