PREMIJER LIGA

Arsenal ostao u utrci za titulu, Ahmedhodžićev Šefild pao na posljednje mjesto

"Oštrice" su dva puta vodile, ali na kraju izgubile na gostovanju kod Kristal Palasa

Saka: Strijelac drugog gola. Platforma X

E. Ć.

30.1.2024

Odigrano je pet utakmica 22. kola engleske Premijer lige, a ističe se trijumf Arsenala kod Notingem Foresta od 2:1, ali i novi poraz Šefilda našeg Anela Ahmedhodžića.

Arsenal je trijumfovao na gostovanju kod "Šumara" i tako ostao u utrci za titulu prvaka. "Topnici" su poveli u 65. minuti preko Gabrijela Žesusa (Jesus), a samo sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je Bukajo Saka (Bukayo).

Utješni gol za domaće dao je Taivo Avoniji (Taiwo Awoniyi) u 89. minuti susreta. Za razliku od Arsenala, Šefild nije uspio doći do gostujuće pobjede.

"Oštrice" su dva puta vodile na gostovanju kod Kristal Palasa, ali su na kraju izgubile sa 3:2 i pale na posljednje mjesto. 

Za Šefild su pogađali Brereton Diaz u 1. i Džejms Mekati (James McAtee) u 20. minuti, dok je za Kristal Palas dva gola dao Ebereči Eze (Eberechi), u 17. i 27., a treći pogodak bio je djelo Majkla Olisea (Michael).

Vrijedi istaći da je Brajton "nastradao" kod Lutona sa 4:0, Fulam i Everton su remizirali bez golova, a Njukasl je slavio na gostovanju protiv Aston Vile sa 3:1.

Svi rezultati:

Notingem Forest - Arsenal 1:2

Kristal Palas - Šefild 3:2

Luton - Brajton 4:0

Fulam - Everton 0:0

Aston Vila - Njukasl 1:3.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.