FRANCUSKI STRUČNJAK

Zidan jedan od kandidata da preuzme engleskog velikana: Bez angažmana od 2021. godine

Zinedin Zidan bi mogao biti nasljednik Jirgena Klopa na Liverpulovoj klupi

Zidan: U dva navrata vodio Real Madrid. PlatformaX

R. K.

31.1.2024

Legendarni Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) krajem maja 2021. godine napustio Real Madrid, te nakon toga nije prihvatio nijedan drugi angažman.

Odbijao sve zbog Francuske

Francuz se povezivao sa raznim klubovima, ali i reprezentacijama kao što su: Alžir, Brazil, SAD i druge.

Zidan je sve ove ponude odbijao nadajući se šansi da će preuzeti Francusku. Te šanse još uvijek nema, aktualni selektor Didie Dešam (Didier Deschamps) ima ugovor do 2025. godine, a Zidan i dalje čeka.

Budući da je dosad vrlo uspješno radio svoj jedini trenerski posao u najjačim evropskim ligama, Zidan se često ističe u kontekstu klubova koji mijenjaju menadžere.

Mogući Klopov nasljednik

Upravo Zinedin Zidan bi mogao biti nasljednik Jirgena Klopa (Jürgen Klopp) na Liverpulovoj klupi.

Proslavljeni Nijemac najavio je odlazak iz Liverpoola nakon devet uspješnih godina u kojima je klub doveo i do titule u Premier ligi i do naslova u Ligi prvaka.

Njegovim odlaskom na kraju sezone nastat će velika praznina, a Zidan je dokazano ime koje bi trebalo zadovoljiti navijače kluba i garantirati uspjehe.

Uspješno vodio Real

On je u dva mandata na Realovoj klupi, od 2016. do 2018. i od 2019. do 2021., klubu sa Santiaga Bernabeua donio 11 trofeja, među kojima i dva za osvajača španjolskog prvenstva i tri vezana u Ligi prvaka.

Kao najizgledniji nasljednik Klopa ističe se Ćabi Alonso (Xabi Alonso), koji radi sjajan posao u Bajeru. Roberta De Zerbija, Stivena Džerarda (Steven Gerrard) i Juliana Nagelsmana (Nagelsmann), također se dovodi u vezu s Liverpulovom klupom, ali sad i Zidan bi mogao biti jedan od njh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.