MAESTRALNI VEZNJAK

Španci objavili šokantne vijesti za Hrvatsku: Ovo ljeto je ključno za Modrića

Vjerovatno neće dobiti novi ugovor u Real Madridu, a mogao bi napustiti i reprezentaciju. Međutim, ni tu nije kraj

Modrić: Već 12 godina u Realu. AP

E. Ć.

1.2.2024

Fudbaleri Real Madrida večeras gostuju kod Hetafea u španskom prvenstvu, a madridska "Marca" objavila je kako se u početnom sastavu neće naći Luka Modrić.

Sjajni Hrvat ove sezone dobija malu minutažu, a čini se da će na kraju iste napustiti špansku prijestonicu. Bio je starter u polufinalu španskog Superkupa, gdje je igrao do 67. minute, a u finalu protiv Barcelone dobio je svega devet minuta.

U Kupu kralja protiv Atletiko Madrida je krenuo od početka, ali i tada je vrlo brzo zamijenjen. U La Ligi u posljednje dvije utakmice protiv Almerije i Las Palmasa nije dobio ni minute, a ni večeras neće startati. 

Španska "Cadena SER" uvjerena je da Modrić neće dobiti novi ugovor i da u Realu smatraju da je vrijeme da vezni red preuzmu mladi fudbaleri Eduardo Kamavinga (Camavinga), Federiko Valverde (Federico) i Aurelijen Čuameni (Tchouameni).

Moguće je da Modrić ode u MLS ili Saudijsku Arabiju, međutim, novinar Manu Kareno (Carreno) navodi kako postoji šansa, ukoliko ne dođe dobra ponuda iz SAD, da Modrić ode u penziju nakon Eura.

Luka Modrić će u septembru proslaviti 39. rođendan. U svojoj karijeri je igrao za Dinamo Zagreb, Zrinjski, Inter Zaprešić, Totenhem, a već 12 godina je član Real Madrida s kojim je osvojio sve što je mogao osvojiti. S reprezentacijom Hrvatske ima svjetsko srebro i bronzu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.