TRENER SLOBODE

Zlatan Nalić o ciljevima Tuzlaka za "Avaz": Sloboda zaslužuje Premijer ligu

Zadovoljni smo prvim dijelom i onim što smo učinili. Želimo uvijek igrati protiv protivnika kao što je Sarajevo

Nalić: Posao nije gotov. FK Sloboda

2.2.2024

Tuzlanska Sloboda, lider Prve lige FBiH, privodi kraju zimske pripreme, a klubu 5. februara slijedi Skupština na kojoj bi trebalo biti izabrano novo rukovodstvo.

O sjajnom jesenjem dijelu sezone, pripremama, ciljevima, ali i o potencijalnom dolasku legendarnog hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve na mjesto predsjednika za „Dnevni avaz“ govorio je trener Slobode Zlatan Nalić.

Jedan cilj

- Pripreme za sezonu teku dosta dobro. Trenutno smo u Tuzli, ekipa je došla na prozivku u dosta dobrim fizičkim preduslovima. Pauzu od 25 dana minusa, što imamo u odnosu na Premijer ligu, namirio sam ranim treningom preko aplikacije i to je bio čisti trening fizičke spreme. Igrali smo i nekoliko pripremnih utakmica – započeo je Zlatan Nalić razgovor za „Dnevni avaz“.

Tuzlaci su bili najbolja ekipa u jesenjem dijelu sezone, ali, kako i sam Nalić kaže, posao nije gotov.

- Sloboda je klub koji ne bi trebao biti u Federalnoj ligi. Cilj je da se vratimo u Premijer ligu, tamo gdje i pripadamo. Ipak, mi smo tek na poluvremenu i ne mogu se dizati ruke u vazduh i slaviti pobjeda na poluvremenu. To ćemo uraditi na „kraju utakmice“, a on je u junu. Tada možemo razmišljati o uspjehu. Zadovoljni smo prvim dijelom i onim što smo učinili.

Derbi u najavi

Tuzlaci će rezultate svojih priprema na djelu vidjeti već 11. februara, kada će se u osmini finala Kupa BiH odmjeriti snage sa starim znancem i rivalom, Sarajevom.

- To su utakmice koje želimo igrati. Želimo uvijek igrati protiv protivnika kao što je Sarajevo. U ovom trenutku možda nemamo roster na njihovom nivou, ali ćemo se pokušati što bolje suprotstaviti. Ako pogledate žrijeb, mislim da smo i mi, ali i Sarajevo izvukli teškog protivnika – kazao je Nalić.

Za kraj smo se dotakli i dolaska legendarnog Eduarda da Silve na mjesto predsjednika, mada trener Nalić nije želio previše komentirati, smatravši da to nije na njemu.

- O tome nemam nikakvo saznanje. Kao i drugi, čitam i gledam u medijima. Nisam informisan ni o čemu po pitanju te saradnje. Ljudi koji vode klub mogu možda reći nešto više o tome. Eduarda da Silvu ne poznajem, pa ne bih mogao diskutovati o njegovim kvalitetama. Zaista, ne znam da li bi nam ili ne bi mogao pomoći – zaključio je razgovor trener tuzlanske Slobode Zlatan Nalić za „Dnevni avaz“.

O Adiju

- Adi je rano u fazi transfer roka imao dosta dobrih ponuda, koje su došle prerano, pa ih je prolongirao. Nakon toga je ušao u fazu vrednovanja ponuda. Vrlo blizu je i on odluke. Brzo će se to desiti – kazao je Nalić o potrazi kluba njegovog sina i reprezentativca BiH Adija Nalića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.