ZAVRŠENI SEMINARI

Stručnjak iz Hrvatske podučavao bh. sudije o VAR-u

Svi učesnici su uspješno položili testove iz pravila fudbalske igre

Sa sudijskog seminara. N/FSBiH

E. Ć.

2.2.2024

U Mostaru su danas završeni seminari za sudije, asistente sudija i posmatrače suđenja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na seminaru su kroz predavanja i video prezentacije obrađene različite teme koje se tiču situacija sa kojim se arbitri susreću na terenu. Predsjednik Komiteta fudbalskih sudija Hrvatskog fudbalskog Saveza, Bruno Marić prenio je iskustva iz svoje zemlje u vezi sa VAR tehnologijom.

Svi učesnici su uspješno položili testove iz pravila fudbalske igre, a suci i asistenti suđenja su bili uspješni i na provjerama fizičke spreme. To je potvrdio i predsjednik Komiteta za sudije i suđenje N/FS BiH Robert Zrilić.

- Seminari su protekli u najboljem redu i pristup svih učesnika je bio na visokom nivou. Sudije su pokazale zavidan nivo fizičke spreme, kao i teoretskog znanja. Svi su položili norme. Na seminaru za kontrolore je takođe sve proteklo na vrhunskom nivou. 

S tim u vezi, možemo biti zadovoljni urađenim i naša službena lica će spremno ući u nastavak prvenstva - rekao je Zrilić za zvaničnu stranicu N/FSBiH.

Proljetni dio takmičenja počinje utakmicama osmine finala Kupa koje su na rasporedu od 9. do 11. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.