HUMANOST NA DJELU

Navijači Hajduka kupili kuću zlostavljanom mladiću: U akciju se uključio i Edin Džeko

Mladići su maltretirali Igora, navijača Hajduka i tjerali ga da navija za Dinamo Zagreb

Torcida i Džeko: Divna gesta. Luka Stanzl / Pixsell - Platforma X

E. Ć.

5.2.2024

Dok se fudbaleri Hajduka bore za titulu prvaka Hrvatske, navijači i članovi splitskog ponosa pokazali su svoju humanost i kupili kuću zlostavljanom Igoru Idriziju (20) i njegovoj majci Nadici iz Koprivnice.

Iz Društva prijatelja Hajduk Šibenik poručeno je da se sada sakupljaju dionice za uređenje kuće. 

- Ljudi, kupili smo kuću. Hajdučki puče, zahvaljujući vašim donacijama, Igor i mama Nadica, od danas imaju svoju novu kuću!

Potez je to, na koji smo se odlučili prvenstveno zbog prevelike cijene obnove njihove stare kuće, jer je ista pukla na dva dijela, i trebalo je podlivati nove temelje te mijenjati kompletan krov, a drugi su razlog, nerješeni imovinsko pravni odnosi u pitanju njihove stare kuće...

Igor i njegova majka Nadica. Epodravina

Nova kuća je veličine 90 m², sa dvije spavaće sobe, hodnikom, dnevnim boravkom, kuhinjom, sanitarnim čvorom, ostavom, garažom i drvarnicom, a tu je i 1600 m² okućnice, odnosno dvorišta - naveli su iz DPH Šibenik.

Podsjetimo, prošlog mjeseca se pojavila vijest koja je šokirala hrvatsku javnost o zlostavljanju Igora koji ima autizam.

On je navijač Hajduka, a krajem prošle godine je snimljen video na kojem se vidi da ga jedan mladić tjera da navija za Dinamo, a pritom ga i šamara.

Kako je bio na meti što navija za Hajduk, navijačka grupa Torcida se digla na noge i pokrenula akcije da pomogne Igoru i njegovoj majci Nadici.

U sklopu akcije su prvo dobili drva za ogrjev, kapiten Hajduka Marko Livaja mu je poslao dres, a u akciju prikupljanja novčanih sredstava uključio se i kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.