TRENER ŽELJEZNIČARA

Akrapović: Ovo je bila utakmica za "team building", na grubu igru treba odgovoriti grubom igrom

Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda počnemo igrati, rekao je Akrapović

Akrapović: Imali smo lošu fazu na početku meča. FK Željezničar / Adem Ćatić

E. Ć.

5.2.2024

Fudbaleri Željezničara trijumfovali su danas protiv Vršca nakon preokreta u jednoj gruboj utakmici odigranoj u Međugorju (2:1).

Svoj komentar na današnji susret dao je trener "Plavih" Bruno Akrapović.

-  Izgleda da smo se navikli da damo avans protivniku pa da onda počnemo igrati. Imali smo lošu fazu prvih 10-15 minuta gdje smo dozvolili protivniku da iz naših grešaka profitira, što je unijelo nervozu u naše redove. 

To smo poslije popravili boljim protokom lopte, proigravanjima, ubačajima i dobrim prilikama koje su uslijedile. Nismo ih iskoristili, ali zabili smo kao i oni iz penala - rekao je Akrapović.

Istakao je šta je bio cilj stručnog štaba.

- Ono što smo htjeli jeste da budemo fizički spremni i radimo na taktičkim stvarima, to je dosta dobro bilo ako izuzmemo neke situacije gdje smo konfuzni bili u prvim momentima. To treba da popravimo, da budemo budni od prve minute.

U drugom poluvremenu bilo je dosta promjena zbog grube igre i s jedne i s druge strane. Rekao sam momcima nakon prvog poluvremena da i oni odgovore, jer moramo na grubu igru odgovoriti grubom igrom. Ovo je bila više utakmica za jedan "team building" - poručio je Akrapović za klupsku stranicu.

Podsjetimo, Vršac je poveo već nakon 73 sekunde igre kada je penal u gol pretvorio Rikelme (Riquelme). Od samog starta protivnici su bili grubi prema igračima Željezničara.

U 11. minuti je zbog žestokog udarca u glavu van igre moramo kapiten Sulejman Krpić, a desetak minuta kasnije Andrija Drljo je poslije neopreznog starta protivnika imao nezgodan sudar sa betonskim zidom. Srećom, uspio je reagovati i dočekati se rukama.

Željezničar je do preokreta i pobjede došao golovima Amera Hiroša iz penala u 33., te Antonija Pavića u 90. minuti.

"Plave" već u srijedu očekuje prijateljska utakmica protiv Klisa u 14 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.