SELEKTOR MAĐARSKE

Rosi o "Zmajevima": Naš rezultat protiv BiH je sjajan, ali smo jednaki po snazi"

Rosi je govorio s mnogo poštovanja o selekcijama u grupi A Lige nacija

Marko Rosi. AP

N. H.

9.2.2024

Selektor fudbalske reprezentacija Mađarske Marko Rosi (Marco Rossi) prokomentarisao je grupu A Lige nacija, u kojoj se nalazi i BiH. 

Utakmice ovog takmičenja će se igrati od septembra do novembra ove godine. 

Rosi je komentarisao prema selekcijama Njemačke, Nizozemske i BiH, s kojim se njegova reprezentacija nalazi u grupi. 

- Dobili smo našeg starog rivala i uvijek je težak zadatak biti konkurentan protiv Njemačke. Selekcija Nizozemska je jaka reprezentacija. Bila je polufinalist u prethodnom izdanju Lige nacija, te će biti zanimljivo suprotstaviti se njima. Igrat ćemo protiv njih prvi put otkako su nam nanijeli veliki poraz 2013. godine i mislim da se svi sjećaju baš tog susreta - kazao je pa dodao:

- Naš rezultat protiv reprezentacije BiH je sjajan, nikada nismo izgubili od njih i nadam se da će tako ostati. Nijemci i Nizozemci su jači od nas, dok su Bosanci jednaki kao mi, ali je bitno ono šta se dešava na terenu. Ne smijemo previše kalkulisati, već moramo ići od utakmice do utakmice, kako bismo izvukli maksimum iz sebe.

Podsjećamo, dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe će igrati u četvrtfinalu ovog takmičenja, trećeplasirani ide u baraž za opstanak u A Ligi nacija, protiv drugoplasirane iz grupe u B Ligi nacija, dok posljednji u grupi ispada u nižu diviziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.