LA LIGA

Barcelona u krizi: U golijadi se spašavala poraza od pretposljednje ekipe

Visio je poraz iznad glave izabranika Ćavija Ernandeza, ali su se na kraju uspjeli spasiti

Katalonci i dalje u krizi. AP

E. Ć.

11.2.2024

Katalonski gigant Barcelona nastavila je prosipati bodove. Sada su fudbaleri ovog tima remizirali s Granadom u 24. kolu La Lige sa 3:3.

Povela je Barcelona u 14. minuti preko 16-godišnjeg Laminea Jamala (Yamal). Činilo se da su Katalonci na dobrom putu i da im Granada ne bi trebala ugroziti bodove.

Međutim, Granada je pokazala zube. Prvo je Rikard Sančez (Ricard Sanchez) izjednačio u 43. minuti, a onda je Fakundo Pelistri (Facundo Pellistri) u 60. donio preokret. 

Barcelona se vratila preko Roberta Levandovskog (Lewandowski) u 63., ali samo tri minute kasnije Granada je ponovo vodila, a strijelac je bio Ignasio Mikel (Miquel).

Ćaviju Ernandezu (Xavi Hernandez) i njegovim izabranicima je iznad glave visio novi poraz, ali je onda Jamal sjajno pogodio s nekih 20-ak metara i postavio konačnih 3:3. Bilo je šansi za Barcelonu da do kraja dođe i do pobjede, ali na kraju se rezultat više nije mijenjao.

Barcelona je ostala 3. sa 51 bodom, deset manje od vodećeg Reala i pet manje od drugoplasirane Đirone. S druge strane, Granada je na pretposljednjem, 19. mjestu sa 13 bodova, sedam manje od Selte, prve sigurne ekipe.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.