SERIJA A

Udinese šokirao Juventus i odnio puni plijen: "Nerazuri" zadovoljno trljaju ruke

"Bijankoneri" su bili neprepoznatljivi u ovom susretu i gostujući fudbaleri su uspjeli u potpunosti neutralisati njihove napade

Juventus: Novi kiks. AP

N. H.

12.2.2024

Fudbaleri Juventusa iznenađujuće su poraženi u 24. kolu italijanske Serije na domaćem terenu od Udinesea rezultatom 0:1, a ovom rezultatu najviše se obradovao Inter. 

"Bijankoneri" su bili neprepoznatljivi u ovom susretu i gostujući fudbaleri su uspjeli u potpunosti neutralisati njihove napade, što im je bilo olakšano izostankom srbijanskog napadača Dušana Vlahovića. 

Ključni trenutak desio se u 25. minuti kada se Lautaro Đaneti (Giannetti) najbolje snašao poslije slobodnog udarca i veoma loše reakcije defanzivaca Juventusa. 

Pokušavali su zaprijetiti fudbaleri "Stare dame", a najviše su se isticali pokušaji Arkadiuša Milika (Arkadiusz), ali lopta pri udarcima poljskog napadača nije htjela u mrežu. 

Juventus je ovim porazom ostao na 53 boda, ali uz utakmicu više od prvoplasiranog Intera koji ih ima 60. Udinese se pobjedom uspio malo udaljiti od opasne zone, pošto sada imaju 22 boda, što je za tri više od Verone koja je prva ispod crte. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.