PORTUGALSKI STRUČNJAK

Murinjo prvi put progovorio o otkazu u Romi: Otkrio da je odbio dvije moćne reprezentacije

Između ostalog, rekao je kako još uvijek voli Mančester junajted, te da mu je bila čast voditi isti klub koji je vodio i Sir Aleks Ferguson

Murinjo: Bez posla od 16. januara. AP

E. Ć.

15.2.2024

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) prvi put je komentarisao otkaz u Romi koji je dobio 16. januara ove godine.

Na njegovo mjesto doveden je Danijele De Rosi (De Rossi), dok se Murinjo osjetio izdanim od strane igrača. Pa im je uz prsten, koji su mu poklonili nakon osvajanja Konferencijske lige, ostavio poruku.

- To je odluka vlasnika. To moraš poštovati i tu nema diskusije. Osjećam da su navijači uvijek srce fudbalskog kluba. Međutim, tu su vlasnici, čije odluke moraš poštovati. 

Ovaj otkaz me mnogo zabolio. Dao sam sve od sebe. U te tri godine odbio sam postati selektor Portugala s najboljim timom ikad. Imao sam i veliku ponudu iz Saudijske Arabije - rekao je Murinjo za "FiveUK", podkast koji uređuju Rio Ferdinand i Stefan Hovson (Stephen Howson).

Inače, Murinjo je tokom gostovanja u podkastu govorio o mnogim zanimljivim stvarima.

Između ostalog, rekao je kako još uvijek voli Mančester junajted, te da mu je bila čast voditi isti klub koji je vodio i Sir Aleks Ferguson (Alex).

Međutim, otkrio je i da je odbio reprezentacije Engleske i Portugala.

Engleze je odbio 2007. godine nakon otkaza Stivu Meklarenu (Steve McLaren). Tada je na kraju na klupu Engleske došao Fabio Kapelo (Capello).

Portugal je odbio dva puta jer je dobio ponudu u vrijeme kada je bio pod ugovorom s Mančesterom junajtedom (2016. - 2018.). Drugi put dok je bio trener Rome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.