SERIJA A

Đurićeva Monca šokirala Milan u golijadi: Susret obilježila glupost Jovića

"Rosonerima" kiksevi poput ovog značajno umanjuju šanse za bilo kakvu borbu za titulu prvaka italijanskog prvenstva

Milan: Veliki kiks. AC Milan

N. H.

18.2.2024

Fudbaleri Milana poraženi su gostovanju kod Monce rezultatom 4:2 u 25. kolu italijanske Serije A. 

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić na terenu je proveo 66 minuta, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca. 

Što se samog susreta tiče, Monca je u golovima Pesine (Pessina) sa bijele tačke i Danija Mote (Dany) u šestoj sudijske nadoknade stigla do velike prednosti na poluvremenu. 

Dodatno je svojoj ekipi napravio probleme srbijanski napadač Luka Jović, nakon što je poslije čarki po licu udario protivnika i tako zaradio direktan crveni karton.

Minut nakonnjegovog isključenja, na teren je ušao Olivije Žiru (Olivier Giroud), a upravo je francuski napadač postigao gol u 65. minuti i vratio nadu u preokret "Rosonerima". 

Američki krilni napadač Kristijan Pulišić (Christian) je eurogolom sa ivice šesnaesterca donio poravnanje Milanu i činilo se da zaista mogu do velikog preokreta. 

Međutim, samo dva minuta kasnije Voren Bondo (Warren) je pogodio na asistenciju Daniela Maldinija, sina legendarnog defanzivca "Rosonera" Paola, i zapečatio sudbinu milanskog velikana. 

Konačni rezultat postavio je Lorenco Kolombo (Lorenzo Colombo), napadač na posudbi iz Milana, u samom finišu susreta. 

Milan je treći na tabeli Serije A sa 52 boda, što je za 11 manje od lidera Intera uz utakmicu više i sigurno je da su njihove nade za osvajanje titule prvaka nisu velike. 

S druge strane, Monca je 11. sa 33 boda, te je malo vjerovatno da će oni do kraja sezone brinuti o borbi za opstanak, ali i šanse za izlazak u evropska takmičenja nisu velike.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.