SASTANAK TRAJAO DO PONOĆI

Bajern trese velika kriza: Donesena konačna odluka o Tuhelu

Bajern je izgubio tri utakmice zaredom

Tomas Tuhel. AP

H. J. I.

19.2.2024

Bajern trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bajer Leverkusena (3:0), kojim je aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov te izgubljene prve utakmice prve nokaut-runde Lige prvaka kod Lacija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok.

Bajern je izgubio i kod osrednjeg Bohuma (3:2) u Bundesligi. Bajern je izgubio tri utakmice zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015. Nezaustavljivi Leverkusen je opet pobijedio, pa Bajern sada, 12 kola prije kraja, za vodećom ekipom zaostaje čak osam bodova. S obzirom na to da Leverkusen u seriji pobjeđuje, a Bajern jednako tako gubi, 12 kola prije kraja čini se kako ima malo šanse odbraniti titulu.

Naravno, sve navedeno znači kako je Bajernov trener pod ogromnim pritiskom. Sinoć nakon utakmice je Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor iz vrhunskog nogometa, napisao:

- U toku su konsultacije čelnika Bajerna. Tuhelov posao je upitan. Direktori i predsjednik kluba odlučuju o trenerovoj budućnosti.

Oko ponoći je Romano donio nove vijesti:

- Nakon sastanka, Bajern je odlučio nastaviti s Tuhelom.

Naravno, Tuhel mora sada u seriji pobjeđivati ako želi zadržati posao, a čekaju ga prilično izazovne utakmice. Derbi s Lajpcigom u Bundesligi te uzvrat u Ligi prvaka protiv Lazija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.