POLOŽIO ISPIT

UEFA se oglasila o Peljti: Donio je ispravnu odluku

Real je slavio protiv Lajpciga sa 1:0, a mnogo pažnje izazvala je odluka Peljte da poništi gol njemačkog tima u 2. minuti susreta

Peljto: Odličan posao. Platforma X

E. Ć.

20.2.2024

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto položio je ispit. Krovna evropska fudbalska asocijacija (UEFA) ocijenila je njegovo suđenje na utakmici osmine finala Lige prvaka između Lajpciga i Real Madrida pozitivnim, potvrđeno je za portal "Avaza".

Real je slavio protiv Lajpciga sa 1:0, a mnogo pažnje izazvala je odluka Peljte da poništi gol njemačkog tima u 2. minuti susreta. 

Njegov pomoćnik Senad Ibrišimbegović je podigao zastavicu, a Peljto je poništio gol Lajpcigovog Benjamina Šeška. Iz VAR sobe su se složili s tom odlukom.

Na snimku se može vidjeti kako je Bendžamin Henrihs (Benjamin Henrichs) gurnuo golmana Reala Andrija Lunjina. Da je dao do znanja da neće učestvovati u akciji, a da je Lunjin naletio na njega, gol bi bio priznat.

Iz UEFA-e su o odluci Peljta rekli kako je Henrihs bio u ofsajd poziciji i da je guranjem onemogućio Realovog golmana da se vrati na gol i eventualno spriječi pogodak Benjamina Šeška.

Peljto i njegovi saradnici Damir Beljo i Senad Ibrišimbegović, te četvrti sudija Miloš Gigović, odradili su vrhunski posao, a sada je stigla potvrda.

Podsjetimo, Irfan Peljto je na utakmici Lajpcig - Real Madrid ispisao historiju bh. fudbala postavši prvi glavni sudija iz BiH koji je dijelio pravdu na meču nokaut faze Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.