ZVANIČNO

Čelnici Bajerna odlučili: Tuhel odlazi na ljeto

Njemački stručnjak označen je kao glavni krivac za loše rezultate bavarskog velikana

Tomas Tuhel. AP

N. H.

21.2.2024

Bajern Minhen trese velika kriza i klub u posljednje vrijeme izgleda neprepoznatljivo, a ceh loših rezultata platit će trener Tomas Tuhel (Thomas Tuchel).

Njemački stručnjak označen je kao glavni krivac, a mediji bruje o tome da je podijelio svlačionicu na dva dijela i da ga većina igrača ne voli.

Otvoren razgovor

Danas su počele i zvanične objave. Prvo se oglasio novinar njemačkog „Skya“ i insajder bavarskog velikana Florian Pletenberg (Plettenberg).

- Nakon otvorenog razgovora između Bajerna i Tomasa Tuhela, odlučeno je da se raziđu na kraju sezone. Službena objava je pitanje minuta – objavio je Pletenberg.

Nedugo nakon njega oglasio se i sam klub, potvrdivši njegovu izjavu.

- Bajern i Tomas Tuhel zajednički su odlučili okončati njihov radni odnos, koji je originalno trebao trajati do 30. juna 2025., godinu dana ranije. Ovo je ishod konstruktivne diskusije između izvršnog predsjednika kluba Jan-Kristijana Dreseena (Jan-Christian Dreesen) i Tuhela – navodi se u saopćenju.

Serija od tri poraza

Podsjećamo, Bajern je u seriji od tri poraza – prvo ih je demolirao rival za titulu prvaka, Bajer Leverkusen (3:0), onda su bez ispaljenog metka pali u Rimu u osmini finala Lige prvaka protiv Lacija (1:0), da bi ih i Bohum pobijedio i nanio im treći poraz u nizu. To se nije dogodilo od proljeća 2015. godine.

Leverkusen im bježi čak osam bodova u borbi za titulu prvaka Bundeslige, u Ligi prvaka im ne cvjetaju ruže, a čak su i u Kupu Njemačke ispali od trećeligaša Sarbrukena. Zbog svega navedenog čelnici su se odlučili rastati sa trenerom i prije isteka ugovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.